Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Dvostruka provjera autentičnosti za pristup Europass računu više nije obvezna

Dvostruka provjera autentičnosti za pristup Europass računu više nije obvezna

Europska komisija deaktivirala je obveznu dvostruku provjeru autentičnosti za pristup Europass portalu, čime će Europass od sada nuditi veću fleksibilnost pri odabiru razine sigurnosti korisničkih računa.

Premda korisnici više neće biti obvezni koristiti dvostruku provjeru autentičnosti (2FA) za prijavu na Europass račun, Europska komisija i dalje preporučuje njezino korištenje u svrhu dodatne zaštite korisničkih računa. Korisnici će moći sami odabrati žele prijavu vršiti samo putem lozinke ili za bolju zaštitu dodati drugi faktor provjere autentičnosti, kao što je aplikacija EU Login.

Europass račun važno je zaštititi jakim i jedinstvenim lozinkama, koje se ne smiju dijeliti ni s kim, a korištenjem dodatnog faktora provjere autentičnosti može se znatno poboljšati sigurnost i spriječiti većina hakerskih napada.

Korisnici koji to žele, dvostruku provjeru autentičnosti jednostavno mogu aktivirati slijedeći korake u nastavku:

• Dodajte drugi uređaj (mobitel ili tablet) svojem EU Login računu.

                                                    I

• Preuzmite aplikaciju EU login na svoj mobitel ili tablet (IOS ili Android).

Dovršite postupak prema koracima objašnjenim u dokumentu s uputama ili pogledajte video vodič dostupan na mrežnim stranicama Europassa.

Povezane novosti

Javno savjetovanje Europske komisije o Europassu

Javno savjetovanje Europske komisije o Europassu

09. sij 2023.
Uključite se u javno savjetovanje Europske komisije o Europassu i pomozite poboljšati trenutno dostupne alate. Europass je besplatna online platforma koja nudi brojne alate za predstavljanje vještina i planiranje učenja ili karijere u Europi. Javno...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas