Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Studenti

Studenti

Europass dokumenti velikom broju korisnika omogućuju da potpuno jasno i transparentno prikažu svoja znanja, vještine i kvalifikacije. Među brojnim korisnicima posebno se ističe studentska populacija kojima su iznimno korisni sljedeći Europass dokumenti:

  • Europass životopis 

Životopis je dokument pomoću kojeg svojem budućem poslodavcu omogućujete da dobije prvi dojam o vašim znajima i vještinama, obrazovanju, radnom iskustvu i drugim postignućima, stoga je važno predstaviti se u najboljem svjetlu. Europass životopis jedan je od najpoznatijih formata životopisa u Europi, a može se izraditi na novoj Europass platformi. Osim što mogu izrađivati životopise, studenti na Europass platformi mogu:

  • izraditi svoj vlastiti Europass profil
  • jednostavno pretraživati različite mogućnosti za učenje širom Europe
  • primati personalizirane prijedloge obrazovnih programa koji odgovaraju njihovom profilu i interesima
  • izrađivati i uređivati neograničen broj životopisa, motivacijskih pisama i prijava za stipendije, volontiranja, Erasmus+ projekte i sl.
  • podijeliti svoj profil s obrazovnim ustanovama ili karijernim savjetnicima
  • Europass mobilnost 

Europass mobilnost dokument je u koji se bilježe znanja i vještine stečene tijekom razdoblja mobilnosti u inozemstvu. To mogu biti studentske razmjene, stažiranje, praksa, stipendije, volontiranje ili primjerice sudjelovanje u projektima iz programa Erasmus+. Osim što služi kao potvrda i dokaz o učenju ili radu u inozemstvu, Europass mobilnost važan je dokument za prepoznavanje i bilježenje konkretnih stečenih ishoda učenja, što je iznimno važno na današnjem tržištu rada danas iznimno cijeni.

  • Europass dopunska isprava o studiju 

Dopunska isprava o studiju dopuna je sveučilišne diplome koja sadrži detaljan opis ishoda učenja, odnosno znanja i kompetencija stečenih na sveučilišnim studijima i koja je posebno važna za mobilnost (u svrhu učenja, usavršavanja ili rada), nastavak obrazovanja ili prijavu za posao. Ovaj dokument izdaje se na hrvatskom i engleskom jeziku te premda ne zamjenjuje originalnu diplomu i ne jamči automatsko priznavanje kvalifikacija, on značajno olakšava razumijevanje sveučilišne diplome jer sadrži detaljan opis znanja i vještina stečenih na studiju, što uključuje i informacije o obrazovnom programu te sustavu visokog obrazovanja u matičnoj zemlji.

Uz to, na novoj Europass platformi, veliki broj korisnika ima priliku izraditi svoj vlastiti profil u koji unose podatke o svojem obrazovanju, osposobljavanju, radnom iskustvu te znanjima i vještinama koje su u tom procesu razvili. Na temelju izrađenog profila, korisnici jednostavno mogu kreirati brojne primjerke životopisa prilagođene upravo onom natječaju za koji se prijavljuju. Profile i životopise na kojima su detaljno definirali svoje interese i vještine korisnici mogu podijeliti na 29 europskih jezika, a također mogu primati personalizirane prijedloge obrazovnih programa sukladno definiranim interesima.

U odjeljku Učenje u Europi nova Europass platforma korisnicima nudi mogućnost pretraživanja različitih obrazovnih programa širom Europe. Korisnicima se također olakšava odluka o učenju u inozemstvu na temelju lako dostupnih i pouzdanih informacija o mogućnostima i uvjetima učenja i studiranja u drugim europskim zemljama.

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas