Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Poslodavci

Poslodavci

Europass životopis jedan je od najpoznatijih formata životopisa u Europi te je međunarodno prepoznat među poslodavcima i obrazovnim ustanovama. Zbog svoje jednostavne i pregledne strukture danas je jedan od najčešće korištenih formata pri prijavi za posao. S obzirom da prema istraživanjima čak 77% mlađih kandidata bez radnog iskustva najčešće koristi Europass format za prijavu na svoj pri posao, osim svojim korisnicima, ovaj format životopisa može biti itekako zanimljiv i poslodavcima, odnosno stručnjacima za ljudske potencijale zbog sljedećih karakteristika:

•           preglednost dokumenta

•           jasna strukturiranost

•           jednostavna usporedivost kandidata u jasno definiranim kategorijama

•           prilagodljivost obrasca različitim vrstama poslova

•           jednostavno usmjeravanje korisnika da kvalitetno i relevantno predstave svoja znanja i vještine

•           velika Europass zajednica korisnika i baza potencijalnih zaposlenika

Uz to, na novoj Europass platformi, veliki broj korisnika ima priliku izraditi svoj vlastiti profil u koji unose podatke o svojem obrazovanju, osposobljavanju, radnom iskustvu te znanjima i vještinama koje su u tom procesu razvili. Na temelju izrađenog profila, korisnici jednostavno mogu kreirati brojne primjerke životopisa prilagođene upravo onom natječaju za koji se prijavljuju. Profile i životopise na kojima su detaljno definirali svoje interese i vještine korisnici mogu podijeliti na 29 europskih jezika s poslodavcima, na EURES portalu ili drugim portalima za zapošljavanje, te na taj način uspostaviti direktan kontakt s budućim poslodavcem. Korisnicima je također omogućeno primanje personaliziranih prijedloga poslova sukladno definiranim interesima.

Samo u prva dva tjedna pokretanja nove Europass platforme, više od 100.000 osoba registriralo se i izradilo svoj Europass profil.

U odjeljku Rad u Europi nova Europass platforma korisnicima nudi mogućnost pretraživanja slobodnih radnih mjesta širom Europe putem EURES-a, čime se poslodavcima nudi mogućnost da se predstave velikom broju potencijalnih kandidata te da pretražuju njihove objavljene profile. Korisnicima se također olakšava odluka o radu u inozemstvu na temelju lako dostupnih i pouzdanih informacija o mogućnostima i uvjetima zapošljavanja u drugim europskim zemljama.

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas