Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Prvi dan na novoj Europass platformi izrađeno 13.600 životopisa

Prvi dan na novoj Europass platformi izrađeno 13.600 životopisa

Nova Europass platforma pokrenuta je 1. srpnja 2020. kao besplatni online alat za predstavljanje vještina te planiranje učenja i karijere. Platforma je dostupna na 29 jezika i služi kao potpora građanima Europe kako bi lakše napravili korak dalje u svojem profesionalnom razvoju. Već prvoga dana novu platformu posjetilo je više od 95.000 posjetitelja i kreirano je 13.600 životopisa.

Mogućnosti nove Europass platforme:

  • Izrada vlastitog Europass profila
  • Jednostavno pretraživanje različitih mogućnosti za učenje ili zaposlenje širom Europe
  • Dobivanje personaliziranih prijedloga obrazovnih programa ili poslova u skladu s profilom i interesima
  • Izrada i uređivanje životopisa, motivacijskih pisama i prijava za posao
  • Dijeljenje profila s poslodavcima, obrazovnim ustanovama ili karijernim savjetnicima
  • Pretraživanje informativnih članaka o obrazovanju, osposobljavanju i volontiranju, planiranju karijere i radu u inozemstvu

Planira se i daljnja nadogradnja platforme, čime će se korisnicima ponuditi razne dodatne mogućnosti.

"Na platformi možete pronaći brojne informacije o zaposlenjima i obrazovnim programima u Europi i odmah možete uspostaviti direktan kontakt s budućim poslodavcem ili ustanovom za obrazovanje i prijaviti se. Budite samouvjereni i predani i predstavite se u najboljem svjetlu", rekao je europski povjerenik za rad i socijalna prava Nicolas Schmit.

Na novoj Europass platformi pojedinci mogu kvalitetnije predstaviti svoje interese, postignuća i vještine u jedinstvenom online profilu. Time će im se omogućiti jednostavno praćenje vlastitog profesionalnog razvoja te im otkriti različite mogućnosti za učenje ili zapošljavanje širom Europe. Poslodavcima će pak ponuditi jasan uvid u vještine i postignuća potencijalnih kandidata za posao širom Europske unije.

"Novi Europass je alat koji vam može pomoći u planiranju sljedećeg koraka u karijeri. Ako se ne možete odlučiti između raznovrsnih mogućnosti koje se nude, Europass će vam ponuditi obrazovne mogućnosti i poslove prema vašem profilu i koji bi vam mogli odgovarati. Ova platforma je najbolji alat za upravljanje vlastitom karijerom tijekom cijeloga života", rekao je potpredsjednik Europske komisije za zaštitu europskog načina života Margaritis Schinas.

Europass je uspostavljen 2004. godine kako bi europskim građanima omogućio predstavljanje vještina i znanja na jasan i razumljiv način, usporediv u svim europskim zemljama. Od 2005. godine do danas u svijetu je izrađeno oko 150 milijuna Europass životopisa. Nacionalni Europass centar u Hrvatskoj djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije i dostupan je za sve dodatne informacije o novoj platformi. 

Poduzmi sljedeći korak s novim Europassom!

Pogledajte i promotivni video za novu Europass platformu.

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas