loading

Akcijski plan za snažnije uključivanje osoba s manje mogućnosti u programe Erasmus+ i Europske snage

Akcijski plan za snažnije uključivanje osoba s manje mogućnosti u programe Erasmus+ i Europske snage

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) usvojila je ciljeve Akcijskog plana za uključivanje i raznolikost u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. U razdoblju od 2021. do 2022. AMPEU će pružiti podršku svim prijaviteljima i korisnicima programa u uključivanju i sudjelovanju osoba s manje mogućnosti u projektima.

Europska komisija ugradila je načela uključivanja, jednake mogućnosti i raznolikost u svoje programe usmjerene obrazovanju, osposobljavanju i mladima, a AMPEU ta načela promovira s ciljem pružanja jednakih prilika.

„Glavni je cilj povećavanje sudionika s manje mogućnosti u projektima navedenih EU programa kroz nekoliko vrsta aktivnosti: informiranje, educiranje, diseminacija i promocija, praćenje, održivost i upravljanje Akcijskim planom“, otkrila je Sanja Posavec, pomoćnica ravnateljice AMPEU-a.

Osim što će sami korisnici programa imati pravo analizirati učinjeno i pridonijeti savjetima, Akcijskim planom su definirane sljedeće mjere: nadogradnja pristupačnosti mrežnih stranica, povećanje sadržaja na stranicama vezanog uz uključivanje i različitost i izrada niza informativnih materijala te promocija primjera dobre prakse.

Osim toga, planiraju se održati radionice za prijavitelje projekata kao i Sajam uključivih projekata online ili uživo, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Također, organizirati će se tematski sastanak s korisnicima na temu uključivanja i raznolikosti kao i sastanak s projektnim koordinatorima za program Erasmus+ u području visokog obrazovanja.

Povezane novosti

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

12. ožu 2021.
Europska komisija iznijela je novi akcijski plan europskog stupa socijalnih prava kojim iznosi svoju viziju jake socijalne Europe usmjerene na radna mjesta i vještine za budućnost s ambicioznim ciljevima koje bi EU trebao ostvariti u području...
Više detalja
Online konferencija 'Zajedno smo jači'

Online konferencija 'Zajedno smo jači'

11. pro 2020.
Online konferencija "Zajedno smo jači" posvećena je završetku programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, predstavljanje rezultata i...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija