Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Europass prilozi svjedodžbi za šk. god. 2023./2024. dostupni za preuzimanje

Europass prilozi svjedodžbi za šk. god. 2023./2024. dostupni za preuzimanje

Nacionalni Europass centar, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe EU, ove je godine u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pripremio i objavio Europass priloge svjedodžbi za 39 strukovnih kvalifikacija.

Europass prilog svjedodžbi standardizirani je dokument koji se na europskoj razini izdaje učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola uz njihovu svjedodžbu o završnome radu. Ovaj važan dokument pruža detaljan opis znanja i vještina stečenih pohađanjem strukovnih obrazovnih programa te omogućuje njihovu usporedbu među različitim obrazovnim sustavima u Europi. Europass prilog svjedodžbi temelji se na ishodima učenja, odnosno konkretnim vještinama i kompetencijama stečenima tijekom strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, što učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola daje prednost pri budućem zapošljavanju.

U Republici Hrvatskoj Europass prilog svjedodžbi dostupan je od školske godine 2014./2015., a izrađuje se na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi odgovorio na potrebe učenika za mobilnošću, nastavkom obrazovanja i zapošljavanjem.

Popis ovogodišnjih Europass priloga svjedodžbi, kao i upute za njihovo izdavanje, nalaze se na mrežnim stranicama nacionalnog Europass centra.

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas