Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Pratite aktivnosti SALTO centra na novoj Facebook stranici

Pratite aktivnosti SALTO centra na novoj Facebook stranici

Erasmus+ SALTO resursni centar za područje obrazovanja i osposobljavanja, smješten u Agenciji za mobilnost i programe EU, pokrenuo je svoju službenu Facebook stranicu, SALTO Inclusion and Diversity in Education and Training, koja donosi najnovije vijesti i korisne materijale o tome kako Erasmus+ projekte oplemeniti inkluzivnom dimenzijom.

Europska komisija imenovala je 2022. godine Agenciju za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) SALTO centrom koji će pružati podršku na temu uključivanja i raznolikosti agencijama u 33 zemlje koje provode Erasmus+ program u području obrazovanja i osposobljavanja, drugim dionicima na europskoj razini te Europskoj komisiji.

Agencija je preuzela odgovornu obvezu informiranja i promicanja vrijednosti uključivanja i raznolikosti, vodećeg europskog prioriteta, a uz novu Facebook stranicu, korisnici na raspolaganju imaju i već postojeću mrežnu stranicu www.saltoinclusion.eu na kojoj se nalaze ključne informacije o ciljevima i ulozi SALTO Inkluzije i raznolikosti u području obrazovanja i osposobljavanja, kao i pregled mogućnosti koje nudi program Erasmus+, s posebnim naglaskom na inkluziju i raznolikost kao horizontalni prioritet.

Posjetiteljima će posebno zanimljive i korisne biti inspirativne priče o projektima i organizacijama koje su bile posebno uspješne u promicanju načela inkluzivnosti, različitosti, tolerancije, jednakosti i solidarnosti.

Pratite i lajkajte njihovu stranicu i inspirirajte se za provedbu svojih projekata.

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas