loading

INFO DAN MREŽA I INICIJATIVA: Europass, Euroguidance, Eurodesk, eTwinning, ECVET, Youthpass i Eurydi

INFO DAN MREŽA I INICIJATIVA: Europass, Euroguidance, Eurodesk, eTwinning, ECVET, Youthpass i Eurydi

„Novi Europass za novo doba – korak naprijed za profesionalno usmjeravanje“

28. listopada 2020. | virtualno u vašem domu, zbornici ili učionici

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima osnovnih i srednjih škola te nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji provode profesionalno usmjeravanje učenika

Globalna pandemija promijenila je naš način života, kako privatno tako i profesionalno. Dok razmišljamo o njezinim posljedicama koje tek trebamo upoznati, postavljaju se brojna pitanja.

Kako karijerni savjetnici mogu pružiti potporu učenicima da se uspješno suoče s izazovima budućnosti? Kako im pomoći da izgrade otpornost i uspješno savladaju promjene u društvu i na tržištu rada? Koji digitalni alati postoje da im pomognu uspješnije upravljati svojim obrazovanjem i zapošljavanjem?

Na sedmom Info danu mreža i inicijativa (i prvom u virtualnom formatu) pozvat ćemo vas na raspravu o ovim i mnogim drugim pitanjima, s ciljem da pomognemo učenicima svih uzrasta da steknu svijest o svojim vještinama i kompetencijama, te da informirano i spremno krenu u potragu za odgovarajućim obrazovanjem i zaposlenjem u budućnosti.

Uz dobro znane domaćine – predstavnike sedam mreža i inicijativa aktivnih u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, sudionici će imati priliku:

  • informirati se o novom digitalnom Europass portalu,
  • čuti mišljenja kolega u zanimljivoj panel raspravi,
  • birati između dva bloka od šest Zoom radionica o digitalnim alatima za potporu obrazovanju i zapošljavanju, i
  • saznati više o uslugama mreža i inicijativa programa Erasmus+.

Sadržaj seminara prilagođen je stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima osnovnih i srednjih škola te nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji provode profesionalno usmjeravanje učenika.

Registracija se odvija isključivo putem sljedećeg portala. Rok za prijavu je do petka, 23. listopada 2020. ili do popunjavanja raspoloživih mjesta. Prilikom prijave sudionici će biti u mogućnosti odabrati i prijaviti svoje sudjelovanje na dvije između šest ponuđenih Zoom radionica. Potvrde i poveznice na odabrane radionice bit će poslane sudionicima 26. listopada 2020. Molimo pregledavajte svoje spam sandučiće kako potvrda ne bi ondje zalutala.

Ovdje možete preuzeti nacrt programa i popis radionica, a kako nam je bilo prošle godine pogledajte na sljedećoj poveznici.

S nadom da se na nekom idućem info danu vidimo i uživo, srdačno vas pozdravljamo i radujemo se vašim prijavama!

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Povezane novosti

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

12. ožu 2021.
Europska komisija iznijela je novi akcijski plan europskog stupa socijalnih prava kojim iznosi svoju viziju jake socijalne Europe usmjerene na radna mjesta i vještine za budućnost s ambicioznim ciljevima koje bi EU trebao ostvariti u području...
Više detalja
Online konferencija 'Zajedno smo jači'

Online konferencija 'Zajedno smo jači'

11. pro 2020.
Online konferencija "Zajedno smo jači" posvećena je završetku programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, predstavljanje rezultata i...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija