loading

Info dan mreža i inicijativa 2020. u znaku digitalne transformacije učenja i rada u Europi

Info dan mreža i inicijativa 2020. u znaku digitalne transformacije učenja i rada u Europi

 

 

Pod nazivom "Novi Europass za novo doba – korak naprijed za profesionalno usmjeravanje" u srijedu 28. listopada održan je 7. Info dan mreža i inicijativa EU koji je u virtualnom izdanju okupio prosvjetne djelatnike i druge stručnjake specijalizirane za profesionalni razvoj učenika i mladih. Kroz niz predavanja i radionica predstavljen je Europass i drugi digitalni alati korisni za učenje i zapošljavanje.

 

„Naša agencija provedbom programa Erasmus+ sustavno radi na povezivanju obrazovanja i osposobljavanja te sektora mladih sa svijetom rada pružajući potporu kvalitetnom i modernom obrazovanju. Digitalna transformacija danas više nije pitanje izbora. Ona je postala neizbježna i nužna, o čemu svi svjedočimo u ovom pandemijskom razdoblju. Digitalna transformacija ujedno nam nameće važnu zadaću edukacije zaposlenika za korištenje digitalnih alata jer su postale nezaobilazne kod zapošljavanjaStoga je središnja tema ovog događanja Europass, besplatni digitalni alat za učenje i rad u Europi koji će pomoći učenicima spoznati vještine kojih nisu niti svjesni te ih karijerno usmjeriti“, naglasila je mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), organizatora događanja.

 

Prvo virtualno izdanje Info dana mreža i inicijativa pratilo je 140 sudionika kojima se obratio i predstavnik Europske komisije Martin Le Vrang iz Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost.

 

„Naša ideja o 'normalnoj karijeri' transformirana je tijekom proteklog desetljeća, a danas se trebamo prilagoditi izazovnim uvjetima naše postpandemijske stvarnosti. Pokretanje Europassa označava novo poglavlje u modernizaciji alata EU-a za vještine i kvalifikacije. Novi Europass građanima nudi set besplatnih digitalnih alata uz pomoć kojih mogu jednostavno upravljati svojim učenjem i karijerom“, poručio je Martin Le Vrang.
 

Svake godine Info dani prate aktualne teme s područja profesionalnog usmjeravanja, a ove je godine sedam europskih mreža i inicijativa - Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Eurydice i Youthpass - pripremilo cijeli niz korisnih predavanja i radionica usmjerenih na osnaživanje prosvjetnih djelatnika i drugih stručnjaka kako bi što uspješnije pripremili učenike za izazovno tržište rada i poslove budućnosti.


Doznajte više informacija o Programu događanja i radionicama.

 

Pogledajte snimku događanja.

Povezane novosti

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

Europski stup socijalnih prava: s načela na djela

12. ožu 2021.
Europska komisija iznijela je novi akcijski plan europskog stupa socijalnih prava kojim iznosi svoju viziju jake socijalne Europe usmjerene na radna mjesta i vještine za budućnost s ambicioznim ciljevima koje bi EU trebao ostvariti u području...
Više detalja
Online konferencija 'Zajedno smo jači'

Online konferencija 'Zajedno smo jači'

11. pro 2020.
Online konferencija "Zajedno smo jači" posvećena je završetku programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, predstavljanje rezultata i...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija