loading

Peti Info dan mreža i inicijativa

Peti Info dan mreža i inicijativa

Peti Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Youthpass održan je u prostorijama HUB385 u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u srijedu, 26. rujna 2018. godine. Svrha je ovog događaja razvijanje svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava, a poseban je naglasak bio na specifičnim potrebama „milenijske generacije“ i „generacije Z“.

Uz Euroguidance, sudionici Info dana imali su priliku saznati više o uslugama mreža i inicijativa eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Youthpass kroz prezentacije i razgovore s primjerima dobre prakse. Održane su i praktične radionice s naglaskom na uslugama mreža i inicijativa povezanih sa specifičnim potrebama generacije Z i milenijske generacije kako bi nastale nove ideje vezane za provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama.

Na Info danu okupilo se stotinjak praktičara s područja profesionalnog usmjeravanja, psihologa i pedagoga osnovnih i srednjih škola te predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te drugih relevantnih institucija.

Europass je u svojoj prezentaciji istaknuo inovacije u tehnologiji izdavanja dokumenata, prije svega nove mogućnosti koje nudi izdavanje Europass životopisa online i izrađivanje dokumenata mobilnosti putem aplikacije na stranici Europass Hrvatska.

Povezane novosti

Spremni dokumenti Europass prilog svjedodžbi 2019

Spremni dokumenti Europass prilog svjedodžbi 2019

24. svi 2019.
Europass prilog svjedodžbi standardizirani je dokument koji se na europskoj razini izdaje učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola uz njihovu školsku svjedodžbu. Pruža detaljan opis znanja i vještina stečenih pohađanjem strukovnih obrazovnih...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija