Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Peti Info dan mreža i inicijativa

Peti Info dan mreža i inicijativa

Peti Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Youthpass održan je u prostorijama HUB385 u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u srijedu, 26. rujna 2018. godine. Svrha je ovog događaja razvijanje svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava, a poseban je naglasak bio na specifičnim potrebama „milenijske generacije“ i „generacije Z“.

Uz Euroguidance, sudionici Info dana imali su priliku saznati više o uslugama mreža i inicijativa eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Youthpass kroz prezentacije i razgovore s primjerima dobre prakse. Održane su i praktične radionice s naglaskom na uslugama mreža i inicijativa povezanih sa specifičnim potrebama generacije Z i milenijske generacije kako bi nastale nove ideje vezane za provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama.

Na Info danu okupilo se stotinjak praktičara s područja profesionalnog usmjeravanja, psihologa i pedagoga osnovnih i srednjih škola te predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te drugih relevantnih institucija.

Europass je u svojoj prezentaciji istaknuo inovacije u tehnologiji izdavanja dokumenata, prije svega nove mogućnosti koje nudi izdavanje Europass životopisa online i izrađivanje dokumenata mobilnosti putem aplikacije na stranici Europass Hrvatska.

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas