loading

Spremni dokumenti Europass prilog svjedodžbi 2019

Spremni dokumenti Europass prilog svjedodžbi 2019

Europass prilog svjedodžbi standardizirani je dokument koji se na europskoj razini izdaje učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola uz njihovu školsku svjedodžbu. Pruža detaljan opis znanja i vještina stečenih pohađanjem strukovnih obrazovnih programa.

U Republici Hrvatskoj Europass prilog svjedodžbi dostupan je od školske godine 2014./2015. Ove školske godine 2018./2019. godine u strukovnom obrazovanju Europass prilozi svjedodžbi bit će dostupni za 26 kvalifikacija. 

Stoga pozivamo srednje strukovne škole da uz školske svjedodžbe dodijele i Europass prilog svjedodžbi učenicima koji završavaju školovanje te stječu navedene strukovne kvalifikacije. Napominjemo da Europass prilog svjedodžbi služi kao dopuna svjedodžbi o završnome radu i bez nje nije valjan dokument.

Dokumenti na hrvatskome i engleskome jeziku dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije https://www.europass.hr/eps.

Povezane novosti

Što je poslodavcima bitno u životopisu

Što je poslodavcima bitno u životopisu

24. svi 2019.
Pisanje životopisa zahtjevan je zadatak koji katkad traje satima ili danima, a vi želite da sav taj trud  urodi plodom i privuče poslodavca. Važno je pritom imati na umu to da dobar životopis nije samo prikaz vašega dosadašnjeg radnog iskustva već mora...
Više detalja
Peti Info dan mreža i inicijativa

Peti Info dan mreža i inicijativa

26. ruj 2018.
Peti Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Youthpass održan je u prostorijama HUB385 u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u srijedu, 26. rujna 2018. godine. Svrha je ovog događaja razvijanje...
Više detalja

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija