loading

Održana je videokonferencija "Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti"

Održana je videokonferencija

Na videokonferencija “Novi početak za bolje sutra” održanoj u petak 26. ožujka s početkom u 11 sati javnosti su predstavljeni detalji nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Nove programe kao i rezultate provedbe prošle generacije programa predstavio je ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, Adrienn Király, šefica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, mr. sc. Antonija Gladović.

Videokonferencija je održana u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Svrha videokonferencije je bila informirati građane kroz osobna iskustva i konkretne primjere i pokazat kako programi Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti mijenjaju Hrvatsku nabolje pružajući mladima inovativna rješenja za izazove današnjice i vještine budućnosti.

Adrienn Király, šefica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, rekla je: „Program Erasmus+ na mnogo načina simbolizira uspjeh EU u posljednjih 30 godina - povezuje učitelje i one koji uče diljem kontinenta i stvara nove mogućnosti za bolje obrazovanje. Također, mogućnosti koje nudi program Europske snage solidarnosti ključna su investicija u mlade ljude u Hrvatskoj“.

Nova generacija Erasmus+ nudi mogućnost studiranja u inozemstvu, stručnu praksu, naukovanje i razmjenu osoblja u svim područjima obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. U sljedećih sedam godina, naglasak će biti na još većoj uključivosti, program će podržati zelenu i digitalnu tranziciju te pružiti podršku većoj otpornosti sustava obrazovanja i osposobljavanja u slučaju pandemije.

„Osim toga, sjajne mogućnosti za mlade, među njima volontiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, i u sljedećih sedam godina omogućit će program Europske snage solidarnosti koji promiče ono što je u trenutnim okolnostima u Hrvatskoj i šire prijeko potrebno, a to su solidarnost i zajedništvo", poručila je ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović. Za više informacija o idućoj generaciji Erasmus+ programa, pogledajte sljedeću stranicu.

Osim predstavljanja nove generacije, na videokonferenciji su premjerno prikazane i video priče u režiji Roberta Knjaza. Filmovi prikazuju pet zadovoljnih korisnika prošle generacije programa kojima je Erasmus+ izmijenio i poboljšao život. Njihove inspirativne priče možete pogledati na sljedećem linku.

 

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija