Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Europska komisija objavila je izvještaj Education and Training Monitor 2018

Europska komisija objavila je izvještaj Education and Training Monitor 2018

Europska komisija objavila je izvještaj Education and Training Monitor 2018 u kojoj se analiziraju sustavi obrazovanja i osposobljavanja u Europi s naglaskom na recentne reforme i strukturne pokazatelje. Izvještaj predstavlja vrlo važan dokument u području obrazovanja koji ukazuje na promjene u obrazovnim politikama i mjerama u svakoj državi članici Europske unije. Strateškim okvirom za europsku suradnju u području obrazovanja i osposobljavanja (ET 2020.) postavljeno je šest ciljeva koje se teži ostvariti na europskoj razini do 2020. godine, a podatke o ostvarivanju postavljenih ciljeva možete pronaći na poveznicama niže te u grafičkom prikazu. U izvještaju možete pronaći informacije o promjenama u obrazovnim politikama i mjerama te podatke o strukturnim pokazateljima, uključujući i podatke za Republiku Hrvatsku.

 

S obzirom na predstojeće izbore za Europski parlament 2019. godine, tema koja je posebno istaknuta je građanski odgoj i obrazovanje. Publikacija mreže Eurydice na temu građanskog odgoja i obrazovanja korištena u pripremi izvještaja Europske komisije dostupna je na poveznici.

U pripremi izvještaja korišteni su brojni kvantitativni i kvalitativni izvori pri čemu Education and Training Monitor 2018 uključuje statističke podatke Eurostata, studije i istraživanja Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) te analize obrazovnih sustava mreže Eurydice. Monitor pruža recentne i pouzdane podatke za 28 država članica Europske unije.

Poveznice na publikacije:

Povezane novosti

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas