Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novi Europass

Poduzmi sljedeći korak s novim Europassom

Nova Europass platforma od srpnja 2020. dostupna je kao besplatni online alat za predstavljanje vještina i planiranje učenja ili karijere u Europi. Platforma je dostupna na svim jezicima Europske unije i služi kao potpora građanima Europske unije kako bi lakše napravili korak dalje u svojem profesionalnom razvoju.

Putem Europass platforme korisnici mogu:

  • izraditi svoj vlastiti Europass profil
  • jednostavno pretraživati različite mogućnosti za učenje ili zaposlenje širom Europe
  • primati personalizirane prijedloge obrazovnih programa ili poslova koji odgovaraju njihovom profilu i interesima
  • izrađivati i uređivati životopise, motivacijska pisma i prijave za posao
  • podijeliti svoj profil s poslodavcima, obrazovnim ustanovama ili karijernim savjetnicima
  • pretraživati informativne članke o obrazovanju, osposobljavanju i volontiranju, planiranju karijere i radu u inozemstvu

U narednom razdoblju planirana je i daljnja nadogradnja platforme, čime će se korisnicima ponuditi razne dodatne mogućnosti.

Na novoj Europass platformi pojedinci mogu kvalitetnije predstaviti svoje interese, postignuća i vještine u jedinstvenom online profilu koji korisncima omogućuje jednostavno praćenje vlastitog profesionalnog razvoja te im otkriva različite mogućnosti za učenje ili zaposlenje širom Europe, dok poslodavcima nudi jasan uvid u vještine i postignuća potencijalnih kandidata za zaposlenje širom Europske unije.

Europass je uspostavljen 2004. godine kako bi europskim građanima omogućio predstavljanje vještina i znanja na jasan i razumljiv način koji je usporediv u svim europskim zemljama, a od 2005. godine do danas izrađeno je oko 150 milijuna Europass životopisa u svijetu. Sve osobe koje su već izradile svoj Europass životopis neće ga morati ponovno izrađivati, već će ga jednostavno moći učitati na novu platformu te ga ondje po potrebi naknadno uređivati.

Nacionalni Europass centar u Hrvatskoj, koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, vaš je prvi korak u upoznavanju s Europass online platformom i mogućnostima koje nudi.

Poveznice

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas