loading

Životopis

Priliku da ostavimo prvi dojam imamo samo jednom, zato je važno predstaviti se budućim poslodavcima u najboljem svjetlu – Europass životopisom!

Zašto baš Europass životopisom? Zato što je Europass životopis:

  • jednostavan
  • jasan
  • sustavan
  • izrađuje se na internetu – brzo i jednostavno
  • sadržava upute za izradu i primjere izrađenih dokumenata
  • dostupan je na 28 jezika, što znači da nije potrebno prevoditi uvodni dio
  • uvijek je dostupan za uređivanje, dodavanje, skraćivanje...
  • putem opcije Europass Interoperability može se objaviti na portalima za traženje posla: EURES, Monster, Xing – neka poslodavac nađe vas!
  • nudi brojne pogodnosti za poslodavce pri zapošljavanju (Europass2Spreadsheet).

Europass životopis vaša je posjetnica, vaš prvi kontakt s budućim poslodavcem. U njemu možete navesti svoja znanja, vještine i kvalifikacije u jasno strukturiranom online obrascu koji se lako prilagođava individualnim potrebama. Sastoji se od rubrika u koje se upisuju osobni podaci te podaci o obrazovanju, osposobljavanju i radnom iskustvu, a poseban dodatak čine odjeljci u kojima možete navesti svoje vještine (jezične, komunikacijske, organizacijske, poslovne i digitalne). Europass životopis izrađuje se u standardiziranom obrascu, ali nije nužno unijeti podatke u sva polja – korisnici sami prilagođavaju obrazac svojim potrebama i potrebama natječaja na koji se prijavljuju.

Izrada Europass životopisa potpuno je besplatna i iznimno jednostavna upravo zbog preglednosti i sustavnosti online obrasca, čime se ostavlja pozitivan dojam na buduće poslodavce. Budući da se izrađuje na internetu, u svakom ga trenu možete lako dopuniti. Nakon izrade dokument pohranjujete na računalo i pri sljedećem ga uređivanju ponovno učitavate, čime je zajamčena zaštita osobnih podataka. No, ako želite, nakon izrade Europass životopis možete jednim klikom objaviti na poznatim portalima za traženje posla (npr. EURES, Monster, Xing), što povećava izglede za zaposlenje i omogućuje izravan kontakt s poslodavcima. Osim toga, tu su i brojne pogodnosti upravo za poslodavce koji s pomoću posebnih alata mogu lako uspoređivati primljene životopise – ali samo ako su izrađeni u Europass formatu. Važno je napomenuti i da je online obrazac Europass životopisa dostupan na 28 jezika, što uvelike olakšava prevođenje dokumenta.

Kako bi učenici u osnovnim i srednjim školama na vrijeme prepoznali važnost stjecanja određenih vještina i razvijali radne navike u tom smjeru, važno je da nastavnici i školski savjetnici upoznaju svoje najmlađe korisnike s Europass životopisom. Izrada Europass životopisa na stranim jezicima također može biti izvrsna jezična vježba za učenike ili studente.

U razdoblju od 2005., kada je ovaj format uveden, do 2017. godine na europskoj je razini izrađeno sto milijuna Europass životopisa. Ima li bolje potvrde njegove široke upotrebe i prepoznatljivosti?

Poveznice

 

EUROPASS PITALICA:

Koliko se često putem online obrasca na europskoj razini izradi novi Europass životopis? Jednom dnevno? Češće? Svakih sat vremena? Još češće?

Kliknite ovdje i saznajte odgovor!

PITAJTE o svemu što vas zanima.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija